Welkom bij Schaakclub ZwartWit Maastricht

Onze schaakvereniging is opgericht door schakers die in de jaren ’80 en ’90 lid waren van de voormalige schaakverenigingen VSM en MSV. De club telt momenteel bijna 20 leden die bijna allemaal deelnemen aan onze interne competitie op dinsdagavond in ons clublokaal De Romein. Ook nemen wij deel aan de externe competitie van de KNSB en de LiSB met twee teams.


Onze belangrijkste activiteit is de clubavond op dinsdag vanaf 20.00 uur in buurtcentrum ‘De Romein’ op Pottenberg in Maastricht. Als u kennis wil maken met onze vereniging, kunt u tot oktober 2019 geheel vrijblijvend mee schaken, dus zonder kosten of andere verplichtingen.


Als u vóór 20.00 uur aanwezig bent, dan zal de interne wedstrijdleider een tegenstander zoeken van ongeveer gelijkwaardige speelsterkte. Voor meer informatie kunt u van tevoren contact opnemen met de voorzitter of interne wedstrijdleider.

Evenement details:

 • di
  20
  aug
  2019

  Zomercompetitie - Ronde 8

  20:00Buurtcentrum De Romein
  Interne Competitie

  Rapid

Partij van de week

Geen dubbel voor Jasper.
Nadat Jasper aan de andere zijde van de rivier vrij makkelijk de tweekamp met Reinier won, had hij aan mij een hardere dobber. De eerste partij wist ik met enig geluk remise te houden. De tweede werd een harder gevecht. Ik won omdat Jasper in de aanvallersrol terecht kwam, waarbij hij te voorzichtig was. Rustig een plus-eindspel uitschuiven ligt hem veel beter.