Welkom bij VSMaastricht

Onze schaakvereniging is opgericht door een aantal schakers die in de jaren ’80 en ’90 lid waren van het voormalige VSM, het Verenigd Schaakgenootschap Maastricht. De club telt momenteel bijna 20 leden die vrijwel allemaal deelnemen aan onze interne competitie op dinsdagavond in ons clublokaal De Romein. Ook nemen wij vanaf september 2019 weer deel aan de externe competitie van de KNSB en de LiSB met twee teams.
Onze belangrijkste activiteit is de clubavond op dinsdag vanaf 20.00 uur in buurtcentrum ‘De Romein’ op Pottenberg in Maastricht. Als u kennis wil maken met onze vereniging, kunt u tot oktober 2019 geheel vrijblijvend mee schaken, dus zonder kosten of andere verplichtingen.
Als u vóór 20.00 uur aanwezig bent, dan zal de interne wedstrijdleider een tegenstander zoeken van ongeveer gelijkwaardige speelsterkte. Voor meer informatie kunt u van tevoren contact opnemen met de voorzitter of interne wedstrijdleider. Onze clubavonden vinden het hele jaar plaats, met uitzondering van feestdagen. De clubavond biedt een interessante variatie aan competities. Het belangrijkste is de ‘normale’ interne competitie, waarin lange partijen (maximaal 2 uur per persoon per partij) worden gespeeld. Tussen deze competitie door wordt ook nog een KO-beker-competitie gehouden,  worden er drie avonden met Rapid-schaak georganiseerd en tenslotte kent de club nog een Snelschaak-kampioenschap.

Partijvandeweek

Vorige week produceerden Philippe en Jacob een ‘comedy of errors’, die correspondentiespelers pijn aan de ogen zal doen, maar die bij anderen spelplezier opwekt. Jacob mist de afwikkeling naar het gewonnen eindspel bewust, omdat hij meer van tactisch matzetten houdt dan van technisch een eindspel te winnen. In tijdnood speelde bij Philippe  wat op ons niveau vaak voorkomt: het onderschatten van de resources van de tegenstander. Wanneer Jacob in goede doen is dan wint hij daarvan gebruik makend vele partijen. De partij staat met een uitvoerige analyse op de pagina PARTIJEN.

SchaakAgenda

Evenement details:

 • di
  30
  apr
  2019

  Cyclus 2 - Ronde 12

  20:00Buurtcentrum De Romein
  Interne Competitie